Ett snabblån passar dig som

Behöver pengar snabbt – eftersom snabblånen ger dig pengar väldigt snabbt, snabbare än alla andra låneformer. Detta innebär dock att man betalar lite extra just för snabbheten, så snabblån är i regel inte den billigaste lånetypen på något vis. Är du väldigt kostnadsmedveten, bör du därför överväga andra typer av lån, men dessa kan du i regel inte få lika snabbt som ett snabblån.

Inte behöver låna stora summor. Snabblånen har nämligen en övre max.beloppsgräns, som endast är på några tusenlappar, så du kan inte låna hur mycket som helst med hjälp av dessa lån, även om du skulle vilja det. Behöver du bara ett mindre lån, kan dock ett snabblån vara passande.

Kan betala tillbaka lånet snabbt. Snabblån har nämligen betydligt kortare återbetalningstider än de flesta andra lån. Återbetalningstiden kan vara så kort som 14 dagar, men 30 dagar är den vanligaste återbetalningstiden. Även återbetalningstider på 45 dagar och 60 dagar förekommer, men återbetalningstider på över 90 dagar förekommer i princip inte alls när det gäller snabblån.